Veškeré info z tvého města
máš s CIFY na jednom místě.

CIFY (City for you) vznikla na základech původní aplikace Hradec si pomáhá. Projektu, v rámci kterého jsme se v našem regionu snažili pomáhat v době covidové krize. Stejně jako se posouvá doba se však posouváme i my. CIFY je aplikace, ve které postupně budete mít veškeré informace z vašeho regionu. Již nyní zde najdete zajímavé akce, které se konají nebo konat budou; vyhledávejte lokální firmy a podpořte je svým nákupem; sbírejte body, za které můžete získat zajímavé odměny. Do budoucna toho však plánujeme mnohem více. Díky že jste s námi.

Pod záštitou:

Aktuality v Hradci

Přidat Přidat aktualitu
30.6. - 2.7.

AQUACENTRUM ZDARMA ZA DOBRÉ VYSVĚDČENÍ (30. 6. - 2. 7.)

Konec školního roku se blíží... Děti je potřeba za vysvědčení rozhodně odměnit, proto jsme připravili akci, kde odměníme nejen jedničkáře. Všichni žáci do 10 let, kterým se zaskví na závěrečném vysvědčení výhradně známky 1 až 3 či hodnocení výborný, chvalitebný a dobrý, mají od pátku 30. 6. do neděle 2. 7. 2023 vstup do hradeckého aquacentra zdarma. Vysvědčení je nutno vzít s sebou a na recepci se s ním pochlubit! Bezplatné vstupné se netýká jejich doprovodu. V aquacentru si můžete užívat vše, co areál nabízí: dětský koutek se skákacím hradem, skluzavkou a různými hrami, vířivé a masážní bazénky, podvodní sopky, trysky, vodní clonu, protiproud nebo 82 m dlouhý tobogán se světelnými efekty. Rekreační bazén nabízí každých 30 minut umělé vlnobití, které umí navodit dojem letní dovolené u moře. Odpočinek nabízí Sauna & SPA zóna, kde můžete relaxovat ve finské sauně, ochladit se v bazénku, ledovou studnou nebo ve venkovním atriu. Pocity klidu prohloubíte v odpočívárnách, v jedné s vodopádem po skle. Navíc od 1. července je vstup do Sauna & SPA zóny v ceně. Spojovací chodbou se dostanete i do sousedního 50m plaveckého bazénu, kde krom zaplavání najdete i další dětský bazének s atrakcemi a hračkami. Dále pak můžete pokračovat až na venkovní Slunnou loučku, kde se dá opalovat a relaxovat. Pokud vám při návštěvě aquacentra vyhládne, je na baru u vody vedle klasické nabídky navíc připravena speciální nabídka na každou akci. Těšíme se na všechny milovníky vodních radovánek.

Více informací

30.6. - 20.8.

Promenádní koncerty v Jiráskových sadech

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost si opět připravila na nadcházející letní sezónu oblíbené promenádní koncerty v krásném prostředí Jiráskových sadů na soutoku Labe a Orlice. Návštěvníci parku si budou moci zpestřit rozjímání v parkové zeleni poslechem příjemné hudby celkem po jedenáct po sobě jdoucích nedělí. Koncertní maraton zahajuje 11. června Dechový orchestr ZUŠ Habrmanova. Jako poslední vystoupí 20. srpna JH BIG BAND. Začátky jsou vždy v 16 hodin. Ti, kteří patří mezi pravidelné návštěvníky promenádních koncertů, si pochvalují příjemně strávená nedělní odpoledne s dobrou hudbou, a to navíc bez vstupného. SEZNAM PROMENÁDNÍCH KONCERTŮ prázdniny 2023: • 02.07. - PODZVIČINKA - dechový orchestr Bílá Třemešná - diriguje Jiří Nevyjel • 09.07. - BRYS BAND - diriguje Martin Berdych • 16.07. - SKAUTSKÁ DECHOVKA - diriguje Václav Jandl • 23.07. - JAVORKA - diriguje Josef Záveský • 30.07. - ROMANTIC BAND PETRA HUBÁČKA • 06.08. - DECHOVÁ HUDBA VČE - diriguje Vladimír Kotek • 13.08. - PODKOVĚNKA - diriguje Vladimír Novák • 20.08. - JH BIG BAND - diriguje Radek Škeřík Vstup zdarma. Změna programu vyhrazena. Těšíme se na Vás!

Více informací

20.6.

Temná kavárna aneb jak chutná tma

I v letošním roce Tyfloservis nabídne návštěvu temné kavárny jako doprovodný program mezinárodního divadelního festivalu. Kavárna bude otevřena ve dnech 26. až 28. června v Soukromém hudebním klubu č. p. 4 v historickém jádru města Hradce Králové. Návštěvníkům zprostředkuje zážitek z pobytu ve tmě spojený s konzumací nápojů a drobného občerstvení a setkání s nevidomými a slabozrakými lidmi, kteří zde budou obsluhovat a také povídat o svém životě. Kavárnu můžete navštívitod pondělí do středy od 14 do 21 hodin na adrese Velké náměstí 145. Vstupovat budete vždy v celou hodinu ve skupinách čítajících maximálně 20 lidí. Dovnitř půjdete v klapkách na očích, abyste získali zážitek z pohybu bez zrakové kontroly a dopředu prostory kavárny neviděli. Dole v podzemí si klapky sundáte a necelou hodinu budete nasávat úplnou tmu. Místa doporučujeme dopředu rezervovat na telefonním čísle 608 572 340. „Návštěva temné kavárny nabízí vidícím lidem nevšední zážitek, kdy se ocitají v úplné tmě, aniž by měli na očích tmavé brýle, které si mohou při prvním zaváhání či nejistotě sundat. Zjistí, že v dané situaci je všechno trochu jinak, než byli doposud zvyklí. Pro návštěvníky je to obvykle zážitek na celý život“, uvádí ThDr. Eva Machová, Th.D., ředitelka společnosti. Setkání s nevidomými lidmi zprostředkují tři hosté kavárny. V pondělí vystoupí Romana Maříková, která je nejen vynikající zpěvačkou, masérkou a mámou, ale také ženou, která našla své štěstí v soužití se ženou. V úterý se můžete těšit na povídání s Milenou Kňažkovou, která bude sdílet zkušenosti a postřehy ze své nové role mámy. Ve středu setkání se zrakově postiženými zakončí Lukáš Treml, známý to číšník z předchozích ročníků kavárny, který svým rychlým pohybem a humorným komentářem vždy udivoval všechny návštěvníky. Bude mluvit o poznávání prostoru dalšími smysly. O projektu Tyfloservis Obecně prospěšná společnost Tyfloservis podporuje dospělé lidi s těžkým zrakovým postižením na cestě k samostatnému a nezávislému životu. Působí také na okolní společnost v překonání bariér vůči této skupině lidí. Celostátní organizace se sídlem v Praze poskytuje služby po celé ČR ze středisek v jednotlivých krajských městech již přes třicet let. Temnou kavárnu otevírá již po osmé královéhradecké středisko ve spolupráci s organizátory divadelního festivalu a za finanční podpory Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Více informací najdete na www.tyfloservis.cza https://www.facebook.com/Tyfloservis/.

Více informací